18 лютого о 12-й годині приміщенні Археологічного музею ІА НАН України відбудеться лекція к.і.н. Оксани Гопкало на тему «Костюм черняхівських племен»

Шановні друзі! 18 лютого о 12-й годині відбудеться чергова лекція нашого лекторію, яку читатиме старший науковий співробітник Відділу археології ранніх слов'ян, кандидат історичних наук Оксана Гопкало. У лютому ми продовжуємо слов'янську тематику. Цього разу тема лекції — «Костюм черняхівських племен».

Костюм населення, що лишило культури Черняхів-Синтана-де-Муреш — яскравий і самобутній. Лекція має на меті висвітлити основні аспекти цієї складної та важливої теми: історичне тло, на якому проходило його формування; джерела та методи для його вивчення, спроби його відтворення та поширені стереотипи. Лекторка коротко торкнеться питань етнокультурної, соціальної, політичної структур тогочасного суспільства та його майбутньої долі. Запрошуємо відвідати цей захід та прийняти участь в обговоренні всіх, хто цікавиться історією костюма, моди, стилю пізноантичного періоду, палеокостюмологією, історією текстильного виробництва, ювелірної справи, склоробства тощо.

Чекаємо вас у Археологічному музеї ІА НАН України (цокольний поверх Природничого музею НАНУ, вул. Богдана Хмельницького, 15, метро Театральна). Вхід вільний.

План заходів лекторію на осінь 2016 — весну 2017 рр.