Популярна лекція наукового співробітника відділу археології раннього залізного віку  Інституту археології НАН України Олени Дзнеладзе в рамках громадського просвітницького проекту «LIKБЕЗ. Історичний фронт».

Пізні скіфи мешкали в ІІ ст. до н.е. – ІІІ ст. н. е. у пониззі Дніпра та в Передгірському Криму. Їхні пам’ятки яскраві, з виразним комплексом речей, своєрідною керамікою, зброєю, прикрасами. Розмаїття цих предметів дає змогу археологам працювати над реконструкцією давнього побуту пізніх скіфів, досліджувати навіть не матеріальні особливості їхнього життя.

Одним з цікавих напрямів реконструкції є давнє вбрання, костюм. Дивно, але в першому столітті н.е. вже існувало таке явище, як мода. Не залишила вона байдужими і пізніх скіфів. Пропонуємо більш детально розглянути, які модні тенденції впливали на вбрання і одяг пізніх скіфів на початку нашої ери.

Лекцію читатиме Олена Дзнеладзе, к.і.н., науковий співробітник відділу археології раннього залізного віку Інституту археології НАН України.

Захід відбудеться 8 квітня о 14.00 в рамках проекту «LIKБЕЗ. Уроки історії» в приміщенні Національного музею історії України (Володимирська 2). Вхід до Музею за квитком, підніматися на 4 поверх.

Джерело: «LIKБЕЗ. Історичний фронт».