Українська компанія "НАВІОНІКА" — спеціалізована компанія на ринку навігаційних приладів, зацікавлена у розвитку української археологічної науки на сучасному рівні підтримала Інститут археології НАН України подарувавши прилад для підводного сканування LOWRANCE HDS Chartplotter.

Цей прилад дозволяє сканувати дно з великою точністю на площу до 150 м в один бік і у режимі реального часу та з координатною прив’язкою виявляти затоплені об’єкти, фортифікації, давню берегову лінію тощо. Такі дослідження є необхідними для комплексного вивчення пам’яток та встановлення стану їх збереженості.

нав1

Представники компанії Олексій Мірошниченко, директор департаменту морської навігації, та Олег Сірик, менеджер з продажу, підтримують археологію та мають досвід співпраці з археологічною експедицією у Ольвії, на Березані, інших пам’ятках і така підтримка для розвитку сучасних досліджень викликає щиру вдячність.

нав он ка1

Ми радо запрошуємо спеціалістів з «НАВІОНІКИ» до археологічних експедицій, щоб вони могли на власні очі побачити результати роботи приладу та відчути свій внесок в українську археологію.

Щиро дякуємо і сподіваємося на подальшу співпрацю!