Як і кожного року, сьогодні, 15 серпня, археологічна спільнота України відмічає своє офіційне свято — День археолога. Незважаючи на страшну навалу, що руйнує нашу країну вже другий рік поспіль, українська археологічна наука живе: продовжуються польові дослідження, здійснюються нові відкриття. Це можливо тільки завдяки нашим захисникам та захисницям, які боронять нашу землю від новітньої орди. Серед них є і наші колеги.

Прийміть нашу вдячність, глибоку шану та доземний уклін, Захисники України! Повертайтесь живими та неушкодженими! Поле археологічних відкриттів та наукових досліджень чекає на вас!

Хочемо також звернутись до іноземних колег, наших друзів зі словами вдячності за всебічну підтримку в цей непростий час! Шлях української археології був би набагато важчим цього року без вашої допомоги.

Вітаємо зі святом усіх колег, хто працює в Інституті археології, Рятівній археологічній службі та Охоронній археологічній службі Інституту археології, колег-археологів у музеях, вищих навчальних закладах, заповідниках, установах охорони археологічної спадщини, студентство, що обрало своїм шляхом археологію, та всіх, хто дотичний до нашої прекрасної справи!

Щиро зичимо перемоги, мирного неба, наукових здобутків та найкращих світанків у вільних полях, степах та на узбережжях нашої прекрасної й неподільної Батьківщини!

Підіймімо келихи! За тих, хто на лінії фронту! За тих, хто в полі! За справжніх друзів! Будьмо!

DA 130 3