В місті Малині Житомирської обл. 21 серпня 2019 року відбулась Всеукраїнська наукова конференція «Ремесла та промисли Поліської зони. Проблеми дослідження і популяризації».

Організаторами конференції виступили Інститут археології НАН України (відповідальна особа — науковий спіробітник, к.і.н. Андрій Петраускас) та міська рада м. Малин Житомирської обл., захід відбувся за підтримки Уряду Гройсмана та Міністерства культури України під егідою гранту "Малі міста — великі враження" у рамках проекту "Інкубатор ремесел".

Malyn 2019 Petr

У роботі конференції взяли участь науковці з Інституту археології НАН України, викладачі вищих навчальних закладів, співробітників Державного наукового центру захисту культурної спадщини від техногенних катастроф, співробітників провідних  державних історичних заповідників і музейних установ, науковців та краєзнавців.

Malyn 2019 Koz

Основними питаннями, представленими в доповідях і презентаціях учасників конференції, були проблеми дослідження ремесел та промислів Поліської зони. Особливий інтерес викликала доповідь наукововго співробітника відділу археології Києва Інституту археологі, к.і.н. Лесі Чміль, присвячена висвітленню роботи Поліської експедиції першої половини ХХ ст.

Malyn 2019 Chmil

До робочого процесу було включено відвідування місця розкопок на Малинському городищі, що відбулися влітку 2019 року під керівництвом Андрія Петраускаса.

Malyn 2019 rasPetr1

IMG_6168.JPG