Шановні колеги, 
запрошуємо вас взяти участь у роботі постійнодіючого науково-методичного семінару "Біоархеологія", який започатковано при відділі біоархеології Інституту археології НАНУ.

goat

Фото черепа козла з розкопок Остапа Лазурка (Львів) - з дозволу РАС

Метою семінару є висвітлення ключових питань біоархеологічних досліджень та розширення наукових контактів між фахівцями з різних напрямків біоархеології, що сприятиме вирішенню актуальних проблем давньої історії та історичної антропології на сучасному міждисциплінарному рівні (сторінка на facebook)

Останнім часом на теренах України швидкими темпами зростає обсяг археозоологічного матеріалу. Завдяки удосконаленню старих і появі нових методик розширились і можливості дослідження й інтерпретації зоологічних решток з археологічних розкопок. Серед археологів зростає усвідомлення важливості вивчення решток тварин з поселень та поховальних пам'яток. Поступово збільшується в Україні і кількість фахівців–археозоологів.

Для обговорення сучасного стану та проблем археозоології в Україні, встановлення комунікації та обміну досвідом Оргкомітет пропонує провести круглий стіл за участю археозоологів в рамках семінару «Біоархеологія». Ми надзвичайно зацікавлені почути ваші пропозиції щодо тем для обговорення та ваших виступів.

Орієнтовна дата проведення - 10 квітня 2020 року.  

Просимо надсилати свої пропозиції щодо цього заходу та заявки на участь до 15 лютого 2020 року. Будемо вдячні за поширення цієї інформації.

Оргкомітет