Ви все ще оформлюєте перелік літератури вручну? Тоді ми йдемо до вас!

У вівторок, 23 квітні 2019 р. в Інституті археології НАН України відбувся практичний семінар на тему автоматичного оформлення списків літератури до наукових робіт. Семінар провела к.б.н. Ірина Тихонкова, спеціаліст з інформаційно-аналітичних ресурсів.

Чим відрізняється список літератури від бібліографії, які існують стилі оформлення, як автоматичні бібліоменеджери допомагають створювати і редагувати оформлення списків літератури? Оформлення публікацій, зокрема при доопрацюванні статті і редагування пристатейного списку укладеного за хронологією, без референс менеджерів забирає багато часу і збільшує кількість помилок.

Референс-менеджер EndNote успішно справляється з цими завданнями з 1988 року, постійно удосконалюючись, пропонуючи не тільки створювати такі списки, але і використовувати їх для написання різних наукових робіт, створення тек посилань, їх редагування, а також налаштування спільної роботи кількох авторів та автоматичного створення звітності за одним автором чи навіть цілими групами.

Усе це та багато іншого прозвучало в презентації, яку можна переглянути за посиланням.

Tyh31.jpg