Шановні друзі й колеги!
 
6 березня, у п'ятницю, о 16.00, на базі Подільської археологічної експедиції (вулиця Григорія Сковороди, 9Бв рамках науково-методичного семінару "Біоархеологія" відбудеться лекція "Антропологічна пластична реконструкція – шлях від ілюстративного до ідентифікаційного метода". Доповідач — Горбенко Сергій Олександрович, кандидат медичних наук, доцент кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії НМУ ім. О. О. Богомольця.
 
У лекції йтиметься про суть метода антропологічної пластичної реконструкції; про історію розробки метода М.М. Герасимовим та удосконалення, зроблені його ученицею, Г.В. Лебединською. Метод, який з'явився у закритій лабораторії в СРСР поступово став провідним способом ідентифікації особи в слідчих органах США і Канади.
 
С. О. Горбенко, антрополог-реконструктор, учень Г. В. Лебединської, автор історико-антропологічних досліджень в королівській усипальниці базилики Нотр-Дам де Клєрі, м. Клєрі-Сан-Андре під Орлеаном, автор метода історико-антропологічної ідентифікації, розповість про історію розвитку цього методу в Україні; про власний досвід досліджень та про найвідоміші випадки ідентифікації історичних осіб на теренах колишнього СРСР і в світі.