Вийшов з друку черговий номер збірника наукових статей в серії «Oium»: Черняхівська культура / Відп. ред. О.В. Петраускас, О.В. Гопкало, С.А. Горбаненко. — Київ, 2016. — 208 с., 6 с. кол. вкл. (Oium. — № 5).

Шановні колеги! П’ятий випуск серії підготовлено у відділі археології ранніх слов’ян та регіональних польових досліджень Інституту археології НАН України. Видання здійснене за фінансової підтримки НДЦ «Рятівна археологічна служба».

У збірнику надруковано статті, присвячені проблемам археологічних старожитностей доби римських впливів на території Південної, Східної та Центральної Європи. В основу статей покладено доповіді учасників секції історії римського часу Європи міжнародної конференції, що відбулася в жовтні 2015 р. в місті Меджибіж. Конференція була присвячена пам’яті І.І. Винокура і об’єднана під назвою «Етнокультурні процеси на півдні Східної Європи у І тис. н. е.».

У статтях опубліковано нові матеріали, дано аналітичні дослідження окремих категорій матеріальної культури та висновки історичного характеру. В анонсі подано коротку інформацію про зміст збірника, результати роботи конференції тощо, а також резюме статей, список літератури та дані про авторів. Приймаються замовлення на друковані версії збірника.

Переглянути анонс збірника можна за посиланням: academia.edu