Шановні ветерани!

Більська археологічна експедиція Інституту археології НАН України та Історико-культурний заповідник «Більськ» за підтримки ГО Спілка археологів України, ГО Харківська Обласна “Спілка ветеранів АТО” та ГО "Ветеранське Об'єднання Сприяння Обороні України​" оголошують про відкриття археологічного табору для ветеранів АТО-ООС та членів їхніх родин «ВСІ СВОЇ».

Залучення до археологічних розкопок ветеранів визнане фахівцями США, Хорватії, Грузії однією з дієвих програм з психологічної підтримки учасників бойових дій.

BAE 2021

Що?: Археологічний табір на базі Більської археологічної експедиції. В програмі: проживання у наметовому містечку, триразове харчування, участь у справжніх археологічних розкопках, екскурсії, лекції з давньої історії від професійних археологів та фахівців у суміжних галузях та гарна компанія побратимів.

Де?: Табір розташовуватиметься біля с. Більськ Котелевського району Полтавської області. Тег місцезнаходження табору https://goo.gl/maps/3EPnRUgUHp8Hsg1SA.

Коли?: Табір діє 6 по 13 серпня 2021 р.

Що досліджуємо?: Більське городище, найбільше укріплене поселення скіфського часу у Східній Європі. Розкопки проходитимуть на двох локаціях: 1 на території ґрунтового некрополю та 2 на курганному могильнику Скоробір.

Умови участі: Зареєструватися за допомогою гугл форми https://forms.gle/xaHV93tqmHwA7vhL7. В зазначений час прибути до СМТ Котельва чи безпосередньо на місце таборування та зв’язатися з керівництвом експедиції.

Контакти:
-Керівник експедиції учасник АТО, доктор історичних наук Гречко Денис Сергійович
-Заступник керівника учасник АТО, кандидат історичних наук Крютченко Олексій Олександрович .