Науковий архів Інституту археології НАН України радий презентувати результати проекту "Цифрове сховище пам'яті. Архів Хведора Вовка (1847—1918)" на сайті https://vovk.archive.iananu.com/.

Дякуємо за можливість реалізувати проект в умовах війни Віденському музею народознавства (Volkskundemuseum Wien), Photoinstitut Bonartes (Відень), ERSTE Stiftung (Відень), а також натхненнику проекту — історику Мартіну Роде, який це придумав і довів до реалізації у співпраці із завідувачкою Архіву Олександрою Бузько.

Під час виконання проекту зроблено багато: оцифровано більшу частину цього безмежно цікавого фонду, фотографії та негативи на склі перекладені у нові чудові архівні бокси і конверти. Є цікаві знахідки, про що пишемо у статтях і розповідаємо на конференціях.

Тож наразі хочемо поділитися із вами архівом цього непересічного академічного вченого, археолога, етнографа, антрополога, а водночас революціонера і пасіонарія Хведора Вовка. Запрошуємо на сайт, де представлені 10 категорій:

Про Хведора Вовка:
- Біографічні документи;
- Портрети та інші фотографії.

Наукове надбання:
- Археологія;
- Етнографія;
- Антропологія.

Епістолярна спадщина:
- Листи від Михайла Грушевського;
- Листи від Миколи Біляшівського;
- Листи від родини Мортільє.

Колекція негативів на склі:
- Подорожі Західною Європою;
- Археологія. Мізинська стоянка.


Над здійсненням цього проекту працювали: Дарина Романенко, Галина Станиціна, Тамара Куцаєва і Олександра Бузько. Із створенням сайту вже традиційно допомагав співробітник Інституту і друг Архіву Володимир Мисак, програміст, археолог і тепер військовий.

Дякуємо за прекрасну фотосесію студентці КНУ імені Тараса Шевченка Ніці Гавриш, яка люб’язно погодилась на волонтерських засадах допомогти нам.

Детальніше про проект і всі подяки — на сайті: https://vovk.archive.iananu.com/pro-robotu-nad-proektom/.

Якщо раптом комусь забули подякувати в умовах шаленого марафону до дедлайну — дуже перепрошуємо. Нагадайте про себе, ми додамо.

Найбільша подяка – Збройним силам України за можливість жити і працювати далі!

Новини проекту можна відстежувати на фейсбук-сторінці Наукового архіву ІА НАНУ.

Всі права належать Інституту археології НАН України, тому прохання коректно посилатись на документи фонду. Номери для посилань можна знайти на сторінці сайту "Опис фонду Хведора Вовка".

 

Завідувачка Наукового архіву Інституту археології Олександра Бузько

 

Vovk 01

Vovk 02

Vovk 03

Vovk 04

Vovk 05

Vovk 06