У вівторок, 14 серпня, о 14:00 відбудеться прес-конференція за участі представників Інституту археології НАН України щодо поновлення розкопок на Поштовій площі.

Учасники розкажуть про поточний стан пам’ятки археології та знахідок, про заплановані подальші заходи та про те, хто саме продовжить археологічні розкопки на об’єкті «Ділянка прибережного міського кварталу Середньовічного Києва (XI-XIX ст.) на Поштовій площі в м. Києві».

Спікери прес-конференції:

Всеволод Івакін, археолог, кандидат історичних наук, в.о. завідувача Відділу археології Києва Інституту археології НАН України, начальник Архітектурно-археологічної експедиції Інституту археології НАН України, керівник та учасник низки археологічних експедицій, у тому числі Подільської археологічної постійно діючої Інституту археології НАН України.

Яків Гершкович, археолог, історик, доктор історичних наук, заступник голови правління Спілки археологів України, керівник та учасник розкопок у різних регіонах України, розробник «Кодексу етики професійного археолога».

В’ячеслав Баранов, археолог, науковий співробітник відділу археології Києва Інституту археології НАН України, заступник начальника Архітектурно-археологічної експедиції ІА НАНУ, керівник та учасник багатьох археологічних експедицій в Україні, в тому числі з досліджень Мистецького Арсеналу та Києво-Подолу.

Віталій Козюба, археолог, кандидат історичних наук, науковий співробітник відділу археології Києва ІА НАН України, керівник та учасник багатьох археологічних експедицій в Києві, в тому числі з досліджень Десятинної церкви та Києво-Подолу.

Анатолій Антонюк, кандидат технічних наук, національний координатор ІККРОМ в Україні.

Олена Сердюк, кандидат історичних наук, виконавчий директор УНК ІКОМОС, голова правління ГС «Київська міська організація Українське товариство охорони пам’яток історії та культури».

Місце і час проведення:

Інститут археології НАН України (проспект Героїв Сталінграду, 12), 10 поверх, актова зала,

14 серпня, о 14:00

Вхід вільний.