У студії програми «Громадська хвиля» на Громадському радіочлен правління Спілки археологів України, к.і.н. Євген Синиця та директор Охоронної археологічної служби України Антон Корвін-Піотровський.

Приводом для розмови стала загроза зриву польового археологічного сезону через відмову Міністерства культури України видавати дозвольні документи на археологічні дослідження. Інтерв'ю відбулося в розвиток пресконференції в Українському кризовому медіацентрі.

«Будьякі археологічні дослідження на території України мають проводитися на підставі дозволу, який видає Міністерство культури. З початку цього року до міністерства надходили запити на дозволи. Протягом трьох місяців надійшло 110 заяв на ці дозволи, термін розгляду яких вже сплив. Можливо, було надано кілька дозволів. 110 заяв не були задоволені. Жодних аргументованих пояснень, офіційних відповідей ми від Міністерства культури так і не отримали», — зазначив Антон Корвін-Піотровський.

«На брифінгу виступала заступниця міністра культури пані Мазур. Вона на конкретних прикладах показала, у яких випадках їх не задовольняє оформлення заявки. Чому до моменту внесення питання до публічного простору Міністерство культури не могло відповісти офіційно?», —  додав Євген Синиця.

З текстом інтерв'ю, його відео- та аудіо- версіями, можна ознайомитись на сторінці Громадського радіо.

Джерело: Громадське радіо