Поспішаємо поділитись гарною новиною. Вже отримали з друкарні довгоочікувану книжку — «Методичні рекомендації з польової антропології» — першу із серії «АрхеМет».

ArcheMet Bio1

Ми дякуємо усім, хто долучився до її створення. Передусім авторкам: Олександрі Козак, Інні Потєхіній, Тетяні Слободян та Вірі Гупало, а також відповідальному редактору Олександру Симоненку і Тарасу Миляну, який узяв на себе тягар організаційної та технічної рутини. Окрема подяка літературній редакторці Олені Будько і дизайнерці Галині Андрушкевич-Ардан.

Серія «Археологічні методи (АрхеМет)» заснована у 2019 році з ініціативи Рятівної археологічної служби, щоб забезпечити дослідників сучасними науково-методичними розробками. Це особливо актуально з огляду на зростання в Україні кількості будівельних робіт на об’єктах археології, коли у стислі строки необхідно провести археологічні розкопки на великих площах. Серія складатиметься з окремих тематичних випусків, які охоплять широкий спектр методичних та прикладних питань, пов’язаних з організацією і виконанням археологічних досліджень, лабораторно-камеральним опрацюванням матеріалів та введенням отриманих результатів у науковий обіг. До підготовки наступних випусків залучатимуться як археологи, так і фахівців інших наукових дисциплін. Це сприятиме якнайповнішому і різносторонньому вивченню археологічної спадщини.

Принагідно просимо зголошуватися до співпраці фахівців, які мають натхнення в межах цього науково-видавничого проєкту поділитися своїм неоціненним досвідом.

У видавців є можливість розповсюджувати видання безкоштовно. Пріоритетно передаватимемо книжки археологам, навчальним та науковим інституціям.

Усіх зацікавлених в отриманні примірника просимо заповнити форму за посиланням:

Заявка на отримання примірника видання «Методичні рекомендації з польової антропології»

Киян та співробітників Інституту археології просимо звертатися безпосередньо до відділу біоархеології.